Koszyczki z ciasta francuskiego z nadzieniem z kurczaka

Składniki: 

  • 1 słoik pasty słonecznikowej z czosnkiem niedźwiedzim od Helcom Naturalnie
  • 1 rolka ciasta francuskiego
  • 1 pierś z kurczaka
  • 10 – 15 dag papryki konserwowej
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 1 szklanka startego sera cheddar
  • ½ cebuli
  • sól i pieprz

Przygotowanie: Ciasto francuskie potnij na kwadraty, którymi następnie wyłóż blaszane foremki do muffinek odwrócone do góry dnem. Foremki z ciastem włóż do piekarnika, rozgrzanego do 220 stopni i piecz przez kilka minut, aż się zarumienią. Po wyjęciu i wystygnięciu, zdejmij koszyczki z foremek i połóż na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ugotowanego i pokrojonego w małe kawałki kurczaka wraz z posiekaną cebulą podsmaż na rozgrzanym oleju. Po kilku minutach dodaj pokrojoną paprykę i pomidorki koktajlowe oraz pastę słonecznikową z czosnkiem niedźwiedzim od Helcom Naturalnie. Po kilku minutowym smażeniu przypraw solą i pieprzem według własnego uznania. Tak przygotowanym nadzieniem faszeruj koszyczki z ciasta francuskiego, a następnie zapiecz je ze startym cheddarem w piekarniku. Tę wersje można przygotować w postaci sałatki podawanej z ulubionym pieczywem.