Składniki:

  • 500 ml śmietany 30%
  • 100 g cukru
  • 5 żółtek
  • 100 ml likieru kawowego
  • ziarna ulubionej kawy – 60-80
  • 3 łyżki zmielonej
  • cukier trzcinowy gruboziarnisty
  • owoce do posypania na górę
  • łasuchom polecamy Frutiżellę (Helcom)

Wykonanie:

Do garnka należy wlać śmietanę, dodać cukier biały, obie kawy i wszystko razem zagotować.

Żółtka jaj należy połączyć z likierem, dodać zagotowaną śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszać, następnie krem przecedzić przez sitko i rozlać do ceramicznych miseczek- kokilek. Piec w kąpieli wodnej w 110C przez ok 30 minut. Gdy krem wystygnie, posypać wierzch cukrem trzcinowym i opalić opalarką. Wszystko należy posypać ulubionymi owocami, dodać Frutiżellę marki Helcom.  Podawać o każdej porze dnia i nocy;-)

Palce lizać;-)