Składniki:
- 500 ml śmietany 30%
- 100 g cukru
- 5 żółtek
- 100 ml likieru kawowego
- ziarna ulubionej kawy – 60-80
- 3 łyżki zmielonej
- cukier trzcinowy gruboziarnisty
- owoce do posypania na górę
- łasuchom polecamy Frutiżellę (Helcom)
Wykonanie:
Do garnka należy wlać śmietanę, dodać cukier biały, obie kawy i wszystko razem zagotować.
Żółtka jaj należy połączyć z likierem, dodać zagotowaną śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszać, następnie krem przecedzić przez sitko i rozlać do ceramicznych miseczek- kokilek. Piec w kąpieli wodnej w 110C przez ok 30 minut. Gdy krem wystygnie, posypać wierzch cukrem trzcinowym i opalić opalarką. Wszystko należy posypać ulubionymi owocami, dodać Frutiżellę marki Helcom. Podawać o każdej porze dnia i nocy;-)
Palce lizać;-)