Wege burgery – REWELACJA!

Składniki:
  • 2 bułki z ciemnej mąki
  • 2 ulubione grzyby
  • ser pleśniowy
  • 2 czerwone cebulki
  • 2 suszone pomidory (Helcom)
  • 2 liście sałaty
  • garść rukoli
  • oliwa (Helcom)
  • majonez
  • jogurt naturalny
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
Wykonanie:
Przecieramy grzyby i pozbawiamy je trzonów. Kroimy cebulę na cienkie krążki. Kapelusze grzybów i cebulkę okraszamy pieprzem oraz solą i podsmażamy na oliwie około 5 minut z każdej strony. Grzyby można też grillować. Bułki przekrajamy i wstawiamy do piekarnika, by zrobiły się lekko chrupiące. Mieszamy dwie łyżki majonezu z łyżką jogurtu i przetartym przez praskę czosnkiem. Sosem smarujemy wszystkie połówki bułek. Kolejno nakładamy liść sałaty, grzyba, cebulkę, ser, suszonego pomidora, rukolę i zamykamy burgera drugą połową bułki 😉