Halloweenowe gofry z sezamem

Składniki na ciasto do gofrów (6 sztuk):

  • 2 jajka
  • 50 g masła
  • 150 g mąki z zarodków pszennych (Helcom Naturalnie)
  • 250 ml mleka
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • 5 łyżek sezamu
  • szczypta soli

Składniki na wykończenie gofrów:

  • banan
  • gorzka czekolada
  • mandarynka

Wykonanie:

Mieszamy suche składniki, następnie dodajemy żółtka, mleko i roztopione masło. Dokładnie łączymy wszystkie składniki. Odstawiamy na bok, przykryte ściereczką. Ubijamy białka na sztywno i łączymy je z ciastem – mieszamy delikatnie, by nie rozbić piany. Nakładamy ciasto do rozgrzanej gofrownicy i pieczemy. Z bananów wycinamy duszki. Czekoladę rozdrabniamy i formujemy jak na obrazku. Z mandarynki robimy księżyc i halloweenowe gofry są gotowe 😉