Składniki na ciasto:
- 4 jajka
- 1,5 szklanki brązowego cukru
- szklanka oleju
- 2 szklanki mąki z zarodków pszennych (Helcom Naturalnie)
- 2 szklanki startej marchewki (na grubych oczkach)
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 łyżeczki cynamonu
Składniki na polewę:
- tabliczka białej czekolady
Wykonanie:
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie powoli dodajemy olej cały czas miksując. Stopniowo dosypujemy mąkę, miksujemy aż do uzyskania gładkiej masy (będzie dość gęsta). Dodajemy proszek i sodę oraz dosypujemy cynamon. Czekoladę łamiemy na drobne kawałeczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Upieczone i lekko ostudzone ciasto, oblewamy czekoladą.
Źródło: www.chocoholiczka.blogspot.com