Apetyczne szparagi w sosie pieprzowym

Składniki:

1 kg zielonych szparagów

2 łyżki oliwy Helcom Naturalnie

3 łyżki parmezanu

Sos:

3 zółtka

1 jajko

1 łyżka gęstej śmietany

1 łyżeczka mielonego pieprzu

sól himalajska Helcom do smaku

Wykonanie: 

Szparagi przygotuj na grilla, natrzyj oliwą i odstaw, w miseczce utrzyj żółtka z jajkiem, ustaw miseczkę nad parą i ucieraj sos około 5 minut, zdejmij miseczkę, pozostaw do zgęstnienia. Utrzyj masło, śmietanę i pieprz, porcjami dodawaj do wcześniej wykonanego sosu z żółtek z jajkiem, przypraw do smaku solą. Podawaj z ciepłymi szaragami, pamiętaj, aby nie grillować ich za długo, wystarczyz 5 minut, aby uzyskały odpowiednią miękkość. Voila!