Składniki:
- 1 słoik pasty słonecznikowej z czosnkiem niedźwiedzim od Helcom Naturalnie
- 1 rolka ciasta francuskiego
- 1 pierś z kurczaka
- 10 – 15 dag papryki konserwowej
- kilka pomidorków koktajlowych
- 1 szklanka startego sera cheddar
- ½ cebuli
- sól i pieprz
Przygotowanie: Ciasto francuskie potnij na kwadraty, którymi następnie wyłóż blaszane foremki do muffinek odwrócone do góry dnem. Foremki z ciastem włóż do piekarnika, rozgrzanego do 220 stopni i piecz przez kilka minut, aż się zarumienią. Po wyjęciu i wystygnięciu, zdejmij koszyczki z foremek i połóż na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ugotowanego i pokrojonego w małe kawałki kurczaka wraz z posiekaną cebulą podsmaż na rozgrzanym oleju. Po kilku minutach dodaj pokrojoną paprykę i pomidorki koktajlowe oraz pastę słonecznikową z czosnkiem niedźwiedzim od Helcom Naturalnie. Po kilku minutowym smażeniu przypraw solą i pieprzem według własnego uznania. Tak przygotowanym nadzieniem faszeruj koszyczki z ciasta francuskiego, a następnie zapiecz je ze startym cheddarem w piekarniku. Tę wersje można przygotować w postaci sałatki podawanej z ulubionym pieczywem.