Przepis na wysokobiałkowe bułeczki, do których polecają się nasze pasty warzywne Helcom Naturalnie.
Mięciutkie w środku i chrupiące na zewnątrz, w 1 bułeczce jest aż 14 g białka. Polecamy z pastami warzywnymi Helcom Naturalnie i kolorowymi warzywami.
Kup pasty warzywne Helcom Naturalnie > e-sklep Athina Delikatesy <
Makroskładniki dla 1 bułeczki (bez dodatków): 225 kcal, Białko: 14.4 g, Tłuszcze: 3.5 g, Węglowodany: 34.5 g
WYSOKOBIAŁKOWE BUŁECZKI Z SERKA WIEJSKIEGO Z PASTAMI WARZYWNYMI HELCOM NATURALNIE
Składniki na 4 bułki:
- Mąka 180-200g
- Serek wiejski wysokobiałkowy 1 opakowanie 200 g
- Jajko 1 sztuka
- Proszek do pieczenia 2.5 łyżeczki
- Sól
Dodatki:
- Jajko 1 sztuka
- Sezam lub mak do posypania
Gotowe bułeczki posmaruj ulubioną pastą od Helcom Naturalnie:
- Pasta z czerwonej fasoli i soczewicy
- Pasta ze słonecznika z pomidorami i curry
- Pasta szpinakowa z bakłażanem
Wykonanie:
Wszystkie składniki na bułeczki dokładnie zagnieć. Uformuj 4 bułki i odstaw je na około 15 minut. Bułeczki posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem. Upiecz bułeczki w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 25-30 minut. Po upieczeniu użyj pasty warzywnej Helcom Naturalnie do stworzenia pysznego posiłku.
Przepis od healthy_food_lover/gabi.cywinska