Grillowane papryki faszerowane pastą rybną.

Przepis na faszerowane papryki grillowane z pastą rybną to doskonały pomysł, na danie nawet dla tych, którzy rzadko jadają ryby. Wypróbuj poniższy przepis jako danie na grilla lub skorzystaj z piekarnika. Przekonaj się, że pasta rybna Helcom Premium, pasuje nie tylko do pieczywa.

Kup pasty rybne Helcom Premium > e-sklep Athina Delikatesy < 

FASZEROWANE GRILLOWANE PAPRYKI Z PASTAMI RYBNYMI HELCOM PREMIUM.

Składniki na 4 papryki:

4 duże papryki (czerwone, żółte lub zielone)
1 słoik pasty rybnej z tuńczyka
1 słoik pasty rybnej z makreli i pstrąga
1 mała czerwona cebula, drobno posiekana
1 mały ogórek, drobno posiekany
1/2 szklanki kukurydzy (świeżej, mrożonej lub z puszki)
2 łyżki świeżej natki pietruszki, posiekanej
ryż lub kasza
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól i pieprz do smaku
Sok z 1 cytryny 1/2 szklanki startego sera (np. mozzarella lub cheddar)

 

Wykonanie:

Umyj i oczyść w środku papryki, odetnij górne części, tworząc “kapelusze”.
Skrop wnętrza papryk odrobiną oliwy z oliwek i lekko posól.
W dużej misce wymieszaj pastę rybną z tuńczyka/ pastę rybną z makreli i pstrąga.
Dodaj drobno posiekaną czerwoną cebulę, ogórek, kukurydzę i natkę pietruszki i ryż.
Skrop sokiem z cytryny, dodaj oliwę z oliwek i dopraw solą oraz pieprzem do smaku.
Dokładnie wymieszaj, aby składniki dobrze się połączyły.
Napełnij każdą paprykę przygotowaną mieszanką rybną, delikatnie ubijając nadzienie, aby wypełniło całą paprykę.
Posyp wierzch każdej papryki startym serem.
Umieść faszerowane papryki na grillu i grilluj przez około 15-20 minut, aż będą miękkie, a ser na wierzchu się rozpuści i lekko zarumieni.

Jeśli nie masz grilla, możesz też upiec papryki w piekarniku. Piecz, aż będą miękkie, a ser na wierzchu się rozpuści i lekko zarumieni.