Szybki i prosty deser banoffe z pulpą bananową

Pyszny i bardzo szybki w przygotowaniu deser banoffee. Tylko 6 składników i bardzo szybkie przygotowanie, które nie wymaga pieczenia ani chłodzenia. Smak i apetyczny wygląd zapewni pulpa bananowa Orient Taste. Nałóż do pucharków lodowych dla zachowania apetycznego wyglądu, którego nadadzą warstwy deseru. Przygotuj go dla siebie albo swoich najbliższych.

Kup pulpę bananową > e-sklep Athina Delikatesy < 

Deser banoffe z pulpą bananową.

Składniki:

  • herbatniki,
  • krakersy,
  • banany,
  • pulpa bananowa Orient Taste,
  • śmietanka 30%,
  • karmel

Wykonanie:

Na dno pucharka wyłóż pokruszone ciasteczka. Dodaj warstwę pulpy bananowej i drobno pokrojone banany. Dodaj warstwę karmelu i ubitej śmietanki 30%. Powtarzaj nakładanie warstwami, w zależności od wielkości naczynia.

Deser, oryginalnie ciasto Banoffee pochodzi z południowej Anglii, łączy w sobie delikatność kruchego spodu, masę toffi oraz świeże plasterki bananów, wszystko przykryte puszystą warstwą bitej śmietany. Przepis jest inspirowany tym, co Anglicy polubili najbardziej — słodkim połączeniem banana z karmelem.