Muffiny z nadzieniem malinowym

Muffinki z nadzieniem malinowym, nadzienia owocowe Helcom Easy Cook

Muffiny z nadzieniem owocowym? Mniam! Sprawdź ten przepis na muffiny z gotowym nadzieniem malinowym. Zobacz, jak łatwo można przygotować pyszne babeczki. Wypróbuj nadzienia owocowe Helcom Easy Cook! Duża porcja, gotowe do użycia – do wypieków i deserów na zimno!

Kup Nadzienia owocowe wprost do ciast i deserów od Helcom Easy Cook > e-sklep Athina Delikatesy < 

MUFFINY Z NADZIENIEM MALINOWYM

Składniki (na 12 szt.) :

  • 0,5 słoika (ok. 250 g) malinowego nadzienia do ciast i deserów Helcom,
  • 2 szklanki mąki,
  • pół szklanki cukru,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego,
  • 1 szklanka mleka,
  • pół szklanki oleju,
  • 1 jajko,
  • cukier puder do posypania

Wykonanie:

W jednej misce mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia. W drugiej misce mieszamy składniki mokre: mleko, olej i jajko. Łączymy ze sobą zawartość obu misek, mieszamy krótko, do połączenia składników. W blaszce do muffinek umieszczamy papilotki, wypełniamy je ciastem do ok 1/3 wysokości, do każdej babeczki wkładamy po ok. 2 płaskie łyżeczki nadzienia malinowego i przykrywamy kolejną warstwą ciasta. Pieczemy przez 30 minut w 180 °C.

Dodawaj ulubione nadzienia owocowe Helcom Easy Cook do ciast i deserów!