Przepis na wyśmienitego dorsza… szybszy i łatwiejszy niż myślisz! Wypróbuj sos wprost do zapiekania ryb od Helcom Easy Cook! Już nie musisz się zastanawiać nad przyprawami. Sos pełen aromatycznych ziół idealnie podkreśli smak każdej ryby i doda jej wyrazistości. Do dorsza proponujemy ryż ze szpinakiem oraz mix świeżych sałat, które stworzą idealne połączenie.
Kup Sos wprost do zapiekania ryb od Helcom Easy Cook > e-sklep Athina Delikatesy <
DORSZ Z SUSZONYMI POMIDORAMI, RYŻEM I SAŁATĄ
Składniki:
- 500 g fileta z dorsza,
- 100 g suszonych pomidorów,
- sok z połowy cytryny,
- 1 słoik sosu wprost do zapiekania ryb Helcom Easy Cook.
Do podania:
- ryż ze szpinakiem,
- mix świeżych sałat.
Wykonanie:
Dno naczynia do zapiekania wyłóż sosem wprost do zapiekania Helcom Easy Cook, a następnie połóż filety z dorsza (500 g). Na wierzch dodaj suszone pomidory i skrop całość sokiem z cytryny. Nagrzej piekarnik do 180°C i piecz przez 20 minut.