
Jeśli szukasz ekspresowego pomysłu na lunch lub kolację, ten przepis będzie strzałem w dziesiątkę. Makaron z pesto Helcom Easy Cook (bez laktozy) to klasyka kuchni włoskiej w uproszczonej wersji, którą przygotujesz w kilkanaście minut. W tym przepisie klasyczne spaghetti łączy się z pesto, chrupiącymi nerkowcami i delikatnymi płatkami parmezanu, tworząc danie, które smakuje jak we włoskiej trattorii. To bardzo prosty i szybki sposób na pyszny domowy posiłek.
MAKARON Z ZIELONYM PESTO
Składniki:
- 500 g makaronu spaghetti,
- 1 słoiczek (210 g) zielonego pesto Helcom > e-sklep Athina Delikatesy <
- garść posiekanych nerkowców,
- płatki parmezanu.
Wykonanie:
Makaron gotujemy i mieszamy z pesto, posypujemy posiekanymi nerkowcami i płatkami parmezanu.
Pesto zielone Helcom Easy Cook to aromatyczna kompozycja wielu składników jak np. szpinak, bazylia, słonecznika łuskanego, czosnku, oliwy z oliwek. Doskonale komponuje się z makaronem, ale możesz je również wykorzystać do zapiekanek, kanapek lub jako dressing do sałatek.