Tym z Was, którzy ich nie znają, wyjaśnię. Beavertails to taki kanadyjski przysmak. Wygląda jak płaski, chrupiący ogon bobra, a smakuje jak niebo na talerzu. Jest on smażonym ciastem, posypanym cukrem i cynamonem, czasem polanym czekoladą lub posypany innymi słodkościami.”
Wystarczy zapakować je w koszyk piknikowy, dodać kilka świeżych owoców i jakiś napój, a piknik stanie się prawdziwą ucztą!
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- ¼ szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki soli
- ¾ szklanki ciepłego mleka
- 1 jajko
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- W dużej misce wymieszaj 2 szklanki mąki, 1/4 szklanki cukru, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1/2 łyżeczki soli.
- Dodaj 3/4 szklanki ciepłego mleka, 1 jajko, 2 łyżki rozpuszczonego masła i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Wyrób ciasto.
- Odstaw ciasto na 30 minut, aby wyrosło.
- Podziel ciasto na mniejsze porcje i rozwałkuj je na cienkie, owalne placki.
- Smaż na głębokim oleju, aż będą złociste i chrupiące.
- Wyjmij z oleju i od razu posyp cukrem z cynamonem.