Biszkoptowe naleśniki z Frutiżellą

Składniki:

Ciasto:

  • 2 szklanki mąki z zarodków pszennych (Helcom Naturalnie)
  • 2 niepełne szklanki mleka
  • 3 jajka
  • 2 żółtka
  • łyżka masła do ciasta i ok. pół do smażenia
  • łyżka cukru pudru

Farsz:

  • 200g białego serka
  • 200 g serka homogenizowanego
  • 2-3 łyżki rodzynek (Helcom)
  • ulubiona Frutiżella (Helcom)
  • syrop klonowy dla mega łasuchów
  • kilka ulubionych świeżych owoców do dekoracji

Wykonanie:

Oddzielić żółtka od białek, przesianą mąkę wymieszać z mlekiem, masłem i odrobiną soli. Wszystko razem wymieszaj na gładką masę. Białka należy ubić na sztywną pianę i połączyć je z wcześniej przygotowanym ciastem. smażyć na maśle na zloty kolor.

Farsz możecie przygotować łącząc dwa rodzaje serków cukier i rodzynki. Dla większych łasuchów polecamy Frutiżellę marki HELCOM, a dla jeszcze większych fanów słodkości dodatkowo syrop klonowy. Ależ pozytywne kalorie;-)