Składniki na ciasto:
- 4 jajka
 - 1,5 szklanki brązowego cukru
 - szklanka oleju
 - 2 szklanki mąki z zarodków pszennych (Helcom Naturalnie)
 - 2 szklanki startej marchewki (na grubych oczkach)
 - łyżeczka proszku do pieczenia
 - łyżeczka sody oczyszczonej
 - 2 łyżeczki cynamonu
 
Składniki na polewę:
- tabliczka białej czekolady
 
Wykonanie:
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie powoli dodajemy olej cały czas miksując. Stopniowo dosypujemy mąkę, miksujemy aż do uzyskania gładkiej masy (będzie dość gęsta). Dodajemy proszek i sodę oraz dosypujemy cynamon. Czekoladę łamiemy na drobne kawałeczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Upieczone i lekko ostudzone ciasto, oblewamy czekoladą.
Źródło: www.chocoholiczka.blogspot.com

