Szukasz szybkiego i apetycznie wyglądającego deseru owocowego? Pucharki śmietankowe z nadzieniem mango-marakuja to połączenie delikatnej, kremowej konsystencji i intensywnego, egzotycznego smaku. Szybki, łatwy i efektowny deser ? Użyj nadzienia owocowe Helcom Easy Cook.
Kup Nadzienia owocowe wprost do deserów i ciast od Helcom Easy Cook > e-sklep Athina Delikatesy <
MINI DESERKI ŚMIETANKOWE Z NADZIENIEM MANGO – MARAKUJA
Składniki na 6 porcji:
- 0,5 słoika (ok. 250 g) nadzienia do ciast i deserów Helcom Easy Cook o smaku mango – marakuja,
- 500 ml śmietanki 30%,
- 3 łyżki cukru pudru,
- 150 ml mleka,
- 2 łyżki żelatyny,
- świeże mango, borówki i mięta do dekoracji.
Wykonanie:
Mleko podgrzewamy tak, aby było ciepłe, ale nie gorące. Dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy, aby nie było żadnych grudek. Odstawiamy do przestudzenia. W tym czasie ubijamy śmietanę z cukrem pudrem na sztywną masę. Nadal miksując, wlewamy mleko z żelatyną i miksujemy do połączenia się składników. Masę przelewamy do pucharków i odstawiamy na ok. 1 h do lodówki do stężenia. Po tym czasie na wierzch deserów wykładamy nadzienie mango – marakuja, dekorujemy świeżymi owocami i miętą.