Składniki na ciasto do gofrów (6 sztuk):
- 2 jajka
- 50 g masła
- 150 g mąki z zarodków pszennych (Helcom Naturalnie)
- 250 ml mleka
- szczypta proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru
- 5 łyżek sezamu
- szczypta soli
Składniki na wykończenie gofrów:
- banan
- gorzka czekolada
- mandarynka
Wykonanie:
Mieszamy suche składniki, następnie dodajemy żółtka, mleko i roztopione masło. Dokładnie łączymy wszystkie składniki. Odstawiamy na bok, przykryte ściereczką. Ubijamy białka na sztywno i łączymy je z ciastem – mieszamy delikatnie, by nie rozbić piany. Nakładamy ciasto do rozgrzanej gofrownicy i pieczemy. Z bananów wycinamy duszki. Czekoladę rozdrabniamy i formujemy jak na obrazku. Z mandarynki robimy księżyc i halloweenowe gofry są gotowe 😉