Macie ochotę na szybkie i efektowne danie? Przedstawiamy Wam kanapeczki z marchewkami w ziemi, które przygotowała Karolina Polkowska.
Przepis powstał na bazie past rybnych Helcom Premium http://helcompremium.pl/produkty/
Składniki:
- pasty rybne Helcom Premium o dowolnym smaku
- kromki ciemnego pieczywa
- marchewki (proste, długie i dość grube)
- natka pietruszki (karbowana świetnie się sprawdzi)
Przygotowanie:
Marchewki obieramy, za pomocą obieraczki do warzyw tniemy je na długie, cienkie paseczki. Zwijamy je w ruloniki (jeśli marchewka nie jest zbyt elastyczna i nie chce współpracować, można ją lekko zblanszować przelewając wrzątkiem, wówczas powinna dać się łatwo formować).
Następnie nadziewamy ruloniki pastami, w końcówkę wkładamy gałązkę natki pietruszki.
Kilka kromek pieczywa kruszymy. Pozostałe smarujemy dowolną pastą, posypujemy okruszkami, na wierzchu układamy marchewki.
Zobacz wideo z przygotowania: https://www.instagram.com/p/CM2dsMLDtHG/