Krewetki w sam raz…

Składniki:

  • krewetki
  • oliwa (Helcom)
  • masło
  • świeża natka z pietruszki, świeży koperek
  • 2 ząbki czosnku
  • czerwona papryka w proszku
  • sól, pieprz
  • czarny makaron

Sposób przygotowania:

Oczyszczone, obrane z końcówek krewetki włożyć do półmiska i zalać oliwą z oliwek. Dodać posiekaną natkę, koperek, czerwoną paprykę w proszku, czosnek przeciśnięty przez praskę, sol, pieprz. Krewetki marynujemy przez około 30 minut. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy krewetki z odrobiną zalewy i smażymy przez około 5 minut z każdej strony.

Makaron gotujemy wg przepisu, odcedzamy i kładziemy na talerz. Na górę wykładamy wcześniej przyrządzone krewetki i jeeeemy. Smacznego.