Pieczony dorsz z ryżem i dodatkami

Pieczony dorsz i sos wprost do zapiekania ryb

Przepis na wyśmienitego dorsza… szybszy i łatwiejszy niż myślisz! Wypróbuj sos wprost do zapiekania ryb od Helcom Easy Cook! Już nie musisz się zastanawiać nad przyprawami. Sos pełen aromatycznych ziół idealnie podkreśli smak każdej ryby i doda jej wyrazistości. Do dorsza proponujemy ryż ze szpinakiem oraz mix świeżych sałat, które stworzą idealne połączenie.

Kup Sos wprost do zapiekania ryb od Helcom Easy Cook > e-sklep Athina Delikatesy < 

DORSZ Z SUSZONYMI POMIDORAMI, RYŻEM I SAŁATĄ

Składniki:

  • 500 g fileta z dorsza,
  • 100 g suszonych pomidorów,
  • sok z połowy cytryny,
  • 1 słoik sosu wprost do zapiekania ryb Helcom Easy Cook.

Do podania:

  • ryż ze szpinakiem,
  • mix świeżych sałat.

Wykonanie:

Dno naczynia do zapiekania wyłóż sosem wprost do zapiekania Helcom Easy Cook, a następnie połóż filety z dorsza (500 g). Na wierzch dodaj suszone pomidory i skrop całość sokiem z cytryny. Nagrzej piekarnik do 180°C i piecz przez 20 minut.

 

Sos wprost do zapiekania ryb Helcom Easy Cook! To szybki sposób na smaczne obiady z ryb, mięsa i warzyw.