Przepis krótszy i prostszy niż myślisz…na pieczonego łososia. Nie musisz się zastanawiać, jak go przyprawić i co do niego dodać, sprawdź szybki sposób. Sos wprost do zapiekania ryb od Helcom Easy Cook to gotowy sos pełen przypraw, które sprawią, że każda ryba będzie smaczna i dobrze doprawiona. Do dania proponujemy kaszę bulgur i gotowany brokuł. Możesz też upiec brokuł, korzystając z gotowej kompozycji — sosu wprost do zapiekania warzyw Helcom Easy Cook.
Kup Sos wprost do zapiekania ryb od Helcom Easy Cook > e-sklep Athina Delikatesy <
PIECZONY ŁOSOŚ Z KASZĄ BULGUR I GOTOWANYM BROKUŁEM
Składniki:
- 500 g fileta z łososia,
- świeża szałwia,
- 1 słoik sosu wprost do zapiekania ryb Helcom Easy Cook,
Do ryby:
- kasza bulgur,
- gotowany brokuł.
Wykonanie:
Dno naczynia, w którym będziesz piec rybę, wysmaruj sosem wprost do zapiekania Helcom Easy Cook i ułóż filety z łososia (500 g). Resztę sosu rozsmaruj na rybie i połóż na wierzch liście szałwii. Nagrzej piekarnik do 180°C i piecz danie przez 20 minut.