Popularne w naszej kuchni podudzia z kurczaka z ziemniakami i mizerią, teraz przygotujesz szybciej — bez poszukiwań najlepszej kombinacji przypraw. Mamy naprawdę łatwy sposób na soczyste mięso na niedzielny obiad! Sos wprost do zapiekania mięs od Helcom Easy Cook to gotowy sos pełen aromatycznych przypraw, które sprawią, że każde mięso będzie pyszne i odpowiednio doprawione. Do podudzi z kurczaka proponujemy ziemniaki z wody z koperkiem oraz świeżą mizerię.
Kup Sos wprost do zapiekania ryb od Helcom Easy Cook > e-sklep Athina Delikatesy <
PODUDZIA Z KURCZAKA Z ZIEMNIAKAMI I MIZERIĄ
Składniki:
- 700 g podudzi z kurczaka,
- 1 słoik sosu wprost do zapiekania mięs Helcom Easy Cook,
Do podania:
- ziemniaki z wody z koperkiem,
- mizeria.
Wykonanie:
Na dno naczynia do zapiekania wyłóż sos wprost do zapiekania Helcom Easy Cook i ułóż podudzia z kurczaka (700 g). Resztę sosu równomiernie rozsmaruj na mięsie. Nagrzej piekarnik do 220°C i piecz pod przykryciem przez 50 minut, a następnie odkryj i dopiecz przez kolejne 10 minut.