Wytrawne rogaliki z ciasta francuskiego z pesto

Nie masz czasu, a chcesz przygotować coś wyjątkowego i pysznego dla gości? Spróbuj rogalików z ciasta francuskiego z pesto Barri bazyliowym lub pomidorowym.
Ciasto francuskie to uniwersalna baza, dzięki której można przygotować słodkie i słone przekąski, a także wytrawne śniadania czy kolacje.

Kup pesto od Barri  > e-sklep Athina Delikatesy < 

Składniki do 6 szt. rogalików:

  • ciasto francuskie,
  • pesto Bari,
  • sól i pieprz,
  • szynka,
  • mozzarella,
  • jajko,
  • mak/sezam

Zobacz wykonanie WIDEO >Instagram @zyciemasmak_tasteoflife<

Wykonanie:

Przygotuj ciasto francuskie wg. ulubionego przepisu lub kup gotowe. Ciasto rozwiń na blaszce i pokrój w trójkąty. Posmaruj pesto bazyliowym lub pomidorowym Barri, dodaj szynkę i mozzarellę.
Następnie zwiń w rogaliki i posmaruj je roztrzepanym jajkiem, a na wierzchu posyp makiem lub sezamem.