Spaghetti bolognese na Halloween

Składniki:

  • 500 ml passaty pomidorowej
  • 500 g mielonej wołowiny
  • 300 g makaronu spaghetti
  • kulki mozzarelli
  • czarne oliwki (Helcom)
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała cebula
  • łyżeczka suszonego tymianku
  • łyżeczka suszonego oregano
  • oliwa (Helcom)
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Na głębokiej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Wrzucamy poszatkowaną cebulkę i ząbki czosnku. Dodajemy mięso, które rozdrabniamy widelcem. Po kolei dodajemy resztę przypraw i zalewamy całość passatą. Gotujemy około 30 minut. W tym czasie gotujemy również makaron. Ważne, by był al. dente! Nakładamy na talerz makaron, sos i oczy zrobione z mozzarelli i czarnej oliwki.