Strucla drożdżowa z nadzieniem mango-marakuja

Strucla drożdżowa z mango-marakuja, nadzienia owocowe Helcom Easy Cook

Lubisz ciasto drożdżowe? Koniecznie wypróbuj ten przepis na struclę drożdżową z gotowym nadzieniem mango-marakuja. Odkryj, jak łatwo można przygotować pyszne drożdżówki z owocami. Wypróbuj nadzienia owocowe Helcom Easy Cook! Duża porcja, gotowe do użycia – do wypieków i deserów na zimno!

Kup Nadzienia owocowe wprost do ciast i deserów od Helcom Easy Cook > e-sklep Athina Delikatesy < 

STRUCLA DROŻDŻOWA Z NADZIENIEM MANGO – MARAKUJA

Składniki:

Ciasto:

  • 300 g mąki,
  • 2 łyżki cukru,
  • 2 żółtka,
  • 100 g roztopionego masła,
  • pół łyżeczki soli,
  • 150 ml ciepłego mleka,
  • 1 opakowanie (7 g) suchych drożdży.

Lukier:

  • 5 kopiastych łyżek cukru pudru,
  • 2 łyżki wody.

Dodatkowo:

  • 1 słoik (550 g) nadzienia do ciast i deserów Helcom o smaku mango – marakuja,
  • 2-3 łyżki mleka do posmarowania ciasta. 

Wykonanie:

Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce i zagniatamy gładkie ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 1 h. Wyrośnięte ciasto wałkujemy w kształt prostokąta. Wykładamy nadzienie i rozsmarowujemy na cieście. Zwijamy w rulon, a następnie przecinamy go wzdłuż na pół, pozostawiając jeden koniec nie rozcięty. Obie części zawijamy wokół siebie i umieszczamy w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy mlekiem. Pieczemy w 180°C przez 35 – 40 min (do zrumienienia).

Dodawaj ulubione nadzienia owocowe Helcom Easy Cook do ciast i deserów!