Jeśli szukasz deseru pełnego owocowego smaku, tarta porzeczkowa będzie idealnym wyborem! Sprawdź nadzienia owocowe Helcom Easy Cook o smaku czarnej porzeczki dzięki, którym przygotowanie tarty jest szybkie i proste, a efekt – wyjątkowo smakowity. Kruche ciasto w połączeniu z intensywnym nadzieniem oraz chrupiącymi płatkami migdałowymi na wierzchu tworzy harmonijną kompozycję smaków, której trudno się oprzeć.
Kup Nadzienia owocowe wprost do ciast i deserów od Helcom Easy Cook > e-sklep Athina Delikatesy <
TARTA PORZECZKOWA
Składniki:
- 1 słoik (550 g) nadzienia do ciast i deserów Helcom o smaku czarnej porzeczki,
- 450 g mąki,
- 200 g mocno schłodzonego masła,
- 2 łyżki cukru,
- 1 łyżeczka soli,
- 150 ml lodowatej wody,
- garść płatków migdałowych.
Wykonanie:
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól i cukier, mieszamy. Masło kroimy w kostkę, dodajemy do sypkich składników i rozcieramy w palcach, aż powstaną grudki. Następnie dolewamy wodę i zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy je na dwie części: 1/3 i 2/3. Mniejszą część zawijamy w folię i wkładamy do lodówki, drugą rozwałkowujemy, wykładamy nią formę o średnicy 26-28 cm, nakłuwamy widelcem i również wkładamy do lodówki na 2 h. Po tym czasie wykładamy na ciasto nadzienie porzeczkowe. Drugą część ciasta wałkujemy, kroimy w paski i układamy kratkę na wierzchu. Posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy w 180°C przez 60 minut.