Wysokobiałkowe bułeczki z pastami warzywnymi

Przepis na wysokobiałkowe bułeczki, do których polecają się nasze pasty warzywne Helcom Naturalnie.
Mięciutkie w środku i chrupiące na zewnątrz, w 1 bułeczce jest aż 14 g białka. Polecamy z pastami warzywnymi Helcom Naturalnie i kolorowymi warzywami.

Kup pasty warzywne Helcom Naturalnie > e-sklep Athina Delikatesy < 

Makroskładniki dla 1 bułeczki (bez dodatków): 225 kcal, Białko: 14.4 g, Tłuszcze: 3.5 g, Węglowodany: 34.5 g

WYSOKOBIAŁKOWE BUŁECZKI Z SERKA WIEJSKIEGO Z PASTAMI WARZYWNYMI HELCOM NATURALNIE

Składniki na 4 bułki:

  • Mąka 180-200g
  • Serek wiejski wysokobiałkowy 1 opakowanie 200 g
  • Jajko 1 sztuka
  • Proszek do pieczenia 2.5 łyżeczki
  • Sól

Dodatki:

  • Jajko 1 sztuka
  • Sezam lub mak do posypania

Gotowe bułeczki posmaruj ulubioną pastą od Helcom Naturalnie:

  • Pasta z czerwonej fasoli i soczewicy
  • Pasta ze słonecznika z pomidorami i curry
  • Pasta szpinakowa z bakłażanem

 

Wykonanie:

Wszystkie składniki na bułeczki dokładnie zagnieć. Uformuj 4 bułki i odstaw je na około 15 minut. Bułeczki posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem. Upiecz bułeczki w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 25-30 minut. Po upieczeniu użyj pasty warzywnej Helcom Naturalnie do stworzenia pysznego posiłku.

 

Przepis od healthy_food_lover/gabi.cywinska