Składniki:
- cebula
- 25 g masła
- 250 g ryżu na risotto
- 400 ml mleka kokosowego
- 250 ml bulionu warzywnego
- sól
- świeżo mielony pieprz
- 4 filety z kurczaka (po ok 150 g)
- 2-3 łyżki oleju
- puszka ananasa w plastrach (Helcom)
- pęczek szczypiorku
Wykonanie:
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podpiekamy na maśle. Dodajemy ryż i smażymy chwilę. Wlewamy mleczko kokosowe oraz bulion i gotujemy około 25 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka smażymy na oleju, a dwie minuty przed końcem smażenia dodajemy plastry ananasa. Mięso zdejmujemy z patelni, kroimy i podajemy z risottem i ananasem. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Źródło: www.styl.pl