Składniki:
- średniej wielkości krewetki – 500 g;
- wiórki kokosowe – 100 g;
- jajko – 1 szt.;
- oliwa z oliwek Helcom – 2 łyżki;
- ząbek czosnku – 1 szt.;
- sok z limonki – 1 łyżka;
- papryczka chilli w płatkach – 1 łyżka;
- natka pietruszki;
- sól i pieprz do smaku;
Wykonanie:
- Obierz krewetki i usuń z nich żyłki. Ubij jajko dosyp paprykę. Zanurz każdą z krewetek w jajku, a następnie w panierce kokosowej.
- Smaż krewetki na 2 łyżkach oliwy z każdej strony przez około 2 minuty do osiągnięcia złotego koloru.
- Wszytko posyp świeżą pietruszką i dopraw do smaku Na talerzu użyj limonki dla podkreślenia aromatu potrawy.