Paprykowe naleśniki z pastą bakłażanową

Składniki:

  • szklanka mąki z zarodków pszennych (Helcom Naturalnie)
  • pół szklanki mleka
  • pół szklanki wody gazowanej
  • jajko
  • 3 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
  • sól himalajska (Helcom Naturalnie)
  • posiekana zielona cebulka
  • oliwa (Helcom)
  • pasta warzywna (Helcom Naturalnie)

Wykonanie:

Mąkę, mleko, wodę, jajko, szczyptę soli, paprykę i zieloną cebulkę mieszamy, uzyskując ciasto do naleśników. Smażymy je na oliwie. Można też oliwę dodać do ciasta i smażyć naleśniki bez tłuszczu na teflonowej patelni. Naleśniki smarujemy pastą warzywną o smaku bakłażana z suszonymi pomidorami i zawijamy. Można wybrać też inną z bogatej oferty past Helcom Naturalnie 🙂