Piernik marchewkowy z owocową warstwą

Piernik marchewkowy z nadzieniem mango marakuja Helcom Easy Cook

Szukasz pomysłu na piernik inny niż zwykle? Sprawdź ten przepis na marchewkowy piernik z pyszną tropikalną warstwą nadzienia owocowego o smaku mango-marakuja Helcom Easy Cook. Wypróbuj też inne nadzienia owocowe, które możesz piec oraz podawać na zimno.
Ten przepis to połączenie soczystej marchewki, korzennych przypraw i egzotycznych owoców idealnie sprawdzi się na chłodne, pochmurne dni, a także na świąteczny stół. Prosty w przygotowaniu i niezwykle smaczny, zachwyci wszystkich miłośników domowych wypieków, wypełniając dom korzennym zapachem.

Kup Nadzienia owocowe wprost do deserów i ciast od Helcom Easy Cook > e-sklep Athina Delikatesy < 

PIERNIK MARCHEWKOWY Z WARSTWĄ MANGO-MARAKUJA

Składniki w temperaturze pokojowej

  • 225 g mąki pszennej lub orkiszowej jasnej,
  • 180 g startej na małych oczkach marchewki,
  • 100 g cukru/erytrolu/ksylitolu,
  • 50 ml oleju/oliwy/roztopionego masła,
  • 3 jajka,
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
  • Sok z 1/2 cytryny,
  • 2 łyżki przyprawy do piernika,
  • 1/3 słoiczka owocowego nadzienia Mango-Marakuja od Helcom Easy Cook,
  • Cukier puder do dekoracji

Wykonanie:

W misce łączymy jajka, olej, sok z cytryny i marchewkę. Dodajemy sodę, mąkę, cukier oraz przyprawę do piernika i ponownie mieszamy. Masę przekładamy do keksówki wysmarowanej olejem i obsypanej mąką. Pieczemy przez ok. 50 minut w 180 stopniach. Przestudzony piernik kroimy na pół i przekładamy nadzieniem Mango-Marakuja Helcom Easy Cook. Dekorujemy cukrem pudrem.

Przepis przygotowany przez Blogerkę Czarna Wisienka.

Dodawaj ulubione nadzienia owocowe Helcom Easy Cook do deserów i ciast !