„Życie ma smak” –  to akcja skupiająca się wokół jedzenia i emocji. Celem akcji jest zapisywanie wspomnień w postaci kulinarnych przepisów. Bo nasze wspomnienia mają smak i zapach!

 

Ważnym i inspirującym momentom często towarzyszy jedzenie. Z podróży najchętniej przywozimy nowe smaki, by podzielić się nimi z najbliższymi. Dla wielu ludzi smakowanie życia rozpoczyna się od kulinarnych podróży i eksperymentów. Kuchnia to miejsce, które miksuje emocje. Sprawia, że rosną jak na drożdżach!

Dołącz również do naszych społeczności na Facebooku i Instagramie. Śledź nowe przepisy a w komentarzach dziel się swoimi doświadczeniami kulinarnymi. Poznawaj nowych ludzi i ich smaki. Bycie mistrzem gotowania nie jest obowiązkowe! Bierz udział w konkursach i zdobywaj smaczne nagrody!

[/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″]
Przepisy

Żabie udka od Życie ma smak!

Składniki: 15 żabich udek 50 g masła 1,5 ząbka czosnku sok z połowy cytryny pęczek…
Read More
Przepisy

Pieczone placki ziemniaczane z roquefortem i gruszką

Składniki: kilogram kartofli jajko sól 30 dag sera roquefort 5 dag cukru 6 łyżek masła 4…
Read More
Przepisy

Pianki marshmallow z domowej kuchni

Składniki: 3 łyżki żelatyny szklanka wody 1,5 szklanki cukru 3/4 szklanki jasnego syropu kukurydzianego szczypta…
Read More
Przepisy

Kurczak pieczony w szampanie

Składniki 2 filety z piersi kurczaka 15 g mąki (do obtoczenia) pół łyżeczki soli łyżeczka…
Read More
Bez kategoriiPrzepisy

Koreczki ze śliwek i boczku

Składniki: kilka suszonych śliwek (kalifornijska Helcom lub polska węgierka) boczek parzony w plastrach musztarda Wykonanie:…
Read More
Przepisy

Pieczarki faszerowane kurczakiem i serem dojrzewającym

Pieczarki faszerowane kurczakiem i serem dojrzewającym Składniki: kapelusze pieczarek pierś kurczaka kawałek żółtego sera dojrzewającego…
Read More
[/vc_column][/vc_row]