„Życie ma smak” –  to akcja skupiająca się wokół jedzenia i emocji. Celem akcji jest zapisywanie wspomnień w postaci kulinarnych przepisów. Bo nasze wspomnienia mają smak i zapach!

Ważnym i inspirującym momentom często towarzyszy jedzenie. Z podróży najchętniej przywozimy nowe smaki, by podzielić się nimi z najbliższymi. Dla wielu ludzi smakowanie życia rozpoczyna się od kulinarnych podróży i eksperymentów. Kuchnia to miejsce, które miksuje emocje. Sprawia, że rosną jak na drożdżach!

Dołącz również do naszych społeczności na Facebooku i Instagramie. Śledź nowe przepisy a w komentarzach dziel się swoimi doświadczeniami kulinarnymi. Poznawaj nowych ludzi i ich smaki. Bycie mistrzem gotowania nie jest obowiązkowe! Bierz udział w konkursach i zdobywaj smaczne nagrody!

Przepisy
26.07.2018

Nasycone smakiem domowe lody z Frutiżellą

Składniki: Frutiżella (Helcom) w dowolnym smaku 2 żółtka 1/3 szklanki cukru 4 łyżki wody 400…
Read More
Przepisy
25.07.2018

Sałatka z brzoskwinią i szynką parmeńską

Składniki: 4 brzoskwinie 150 g  szynki parmeńskiej w plasterkach 150 g  sera mozzarella kilka listków…
Read More
Przepisy
23.07.2018

Penne ze szparagami, bekonem i suszonymi pomidorami

Składniki: makaron penne pęczek zielonych szparagów suszone pomidory (Helcom) bekon oliwa z oliwek (Helcom) masło…
Read More
Przepisy
18.07.2018

Bakłażan zapiekany z pastą warzywną

Składniki: bakłażan pasta warzywna (Helcom Naturalnie) tarty ser dojrzewający pomidorki cherry Wykonanie: Bakłażana myjemy, osuszamy…
Read More
Przepisy
17.07.2018

Paprykowe naleśniki z pastą bakłażanową

Składniki: szklanka mąki z zarodków pszennych (Helcom Naturalnie) pół szklanki mleka pół szklanki wody gazowanej…
Read More
Przepisy
16.07.2018

Pierożki z warzywnymi pastami Helcom Naturalnie!

Składniki: 500g pełnoziarnistej mąki z zarodków pszennych (Helcom Naturalnie) 2 jajka 3/4 szklanki wody sól…
Read More